Mediation bij (echt)scheiding

Ons overkomt dat niet, dachten jullie, maar toch heb jij, jouw partner of jullie samen besloten om te gaan scheiden. Er komt veel op je af, daarom is het van belang dat je met al je vragen bij iemand terecht kunt. Graag help ik jullie verder om alles op een rijtje te zetten. Jullie zaken moeten immers goed geregeld worden!

In deze tekst wordt steeds gesproken over echtscheiding, hiermee wordt ook bedoeld; ontbinding – of beëindiging geregistreerd partnerschap en beëindiging samenleving.

Mijn aanpak:

N Er wordt eerst een kennismakingsgesprek met jullie gepland.
N Tijdens dit gesprek krijgen jullie informatie over de kosten en werkwijze.
N Als jullie besluiten om te starten stel ik een Mediation overeenkomst op.
N De Mediation overeenkomst wordt door jullie en mijzelf ondertekend.
N Daarna gaan we starten en leveren jullie de benodigde gegevens aan.
N Ik stel de concepten op en stuur ze ter inzage naar jullie, zodat jullie ze kunnen inzien.
N Vervolgens plan ik een gesprek om de concepten met jullie te bespreken.
N Na het gesprek worden de concepten aangepast en stuur ik deze opnieuw ter inzage naar jullie.
N Afhankelijk van het proces volgt er aanvullend nog een of meer gesprekken.
N Pas na jullie akkoord worden de stukken definitief gemaakt voor de ondertekening.
N Daarna wordt het verzoekschrift opgesteld en (indien van toepassing) ingediend bij de rechtbank.

Ondersteuning voor het kind

Jullie kind kan indien gewenst bij mij terecht met vragen over de scheiding. Veel kinderen hebben vragen over de scheiding, die ze niet altijd durven te stellen aan ouders. Ook kan ik jullie informatie geven over de mogelijkheden voor ondersteuning van jullie kind(eren).

Toevoeging Raad voor Rechtsbijstand

Voor Mediation bij echtscheiding kan ik afhankelijk van jullie inkomen en eigen vermogen een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. In dat geval betaal je alleen een eigen bijdrage. De aanvraag hiervoor kan ik voor jullie verzorgen. Voor meer informatie verwijs ik jullie naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand via deze link: https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen