Kosten

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van jullie wensen en mijn werkzaamheden. Dus het is per casus anders en lastig om een prijs te noemen. In sommige gevallen kan ik rechtsbijstand aanvragen, maar ik kan ook een uurtarief met jullie afspreken. In het vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreek ik eerst wat jullie wensen zijn en wat mijn werkzaamheden zullen worden in jullie geval. Op basis daarvan kijk ik wat de kosten zijn per persoon. De kosten worden door mij vooraf vastgelegd in een overeenkomst, zodat er achteraf geen verrassingen zijn en jullie precies weten waar jullie aan toe zijn!

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand?

Bij de controle gaat de Raad uit van jouw verzamelinkomen van twee jaar vóór het huidige jaar. Dit noemen we het peiljaar. Deze gegevens kun je opvragen bij de belastingdienst.

Inkomensnorm

Je hebt geen recht op gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand wanneer je verzamelinkomen hoger is dan € 29.400,00 (voor alleenstaanden) of € 41.600,00 (voor gehuwden, samenwonenden of eenoudergezin met minderjarig kind).
Als je wel recht op gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand hebt, betaal je een eigen bijdrage. Je betaalt in dat geval voor de mediation (afhankelijk van jou inkomen) een lage eigen bijdrage van € 58,00 of een hoge eigen bijdrage van € 115,00.

Vermogensnorm

Naast jouw inkomen kijkt de Raad voor Rechtsbijstand ook naar je eigen vermogen als je een bijdrage in de kosten van een mediator wilt. Er bestaat geen recht op gesubsidieerde rechtsbijstand als het eigen vermogen hoger is dan het heffingsvrije vermogen. Kijk voor meer informatie op de website van de Raad via deze link:

https://www.rvr.org/nieuws/2020/december/inkomen-vermogen-en-eigen-bijdrage-2021.html

Wie regelt de aanvraag voor mij?

Yvonne zal de bovengenoemde eisen voor jou checken en zij kan de aanvraag voor een toevoeging voor jou regelen.

Snellere samenwerking door High Trust

Yvonne heeft een High Trust overeenkomst met de Raad voor Rechtsbijstand. Dat betekent dat zij een snelle samenwerking tussen de Raad en haar kantoor heeft. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde Rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame en snelle samenwerking.