MfN mediator met een persoonlijke aanpak

Gaan jullie scheiden? Meekes Mediation, de mediator in Twente, helpt jou verder met oplossingen die echt werken!

Yvonne Meekes
MfN logo mediator groenlo
NMV logo
BCJ logo
High Trust logo
Raad voor Rechtsbijstand logo
naambord meekes mediation bij mediator groenlo

Mediator Twente

Je bent op zoek naar een mediator voor jezelf of iemand in jouw omgeving en je wilt…

N

korte lijnen en direct persoonlijk contact

N

een deskundige, ervaren en onpartijdige mediator

N

een duurzame oplossing die voor alle partijen acceptabel is

N

snel resultaat en geen onnodig langdurige juridische procedures

Dan kun je bij mij terecht!

Dit vonden andere klanten

Nathalie Breukers
Nathalie Breukers
2024-06-12
Shirley Visscher
Shirley Visscher
2023-11-07
Ontzettende fijne Mediator
Yannicke Ter Brugge
Yannicke Ter Brugge
2022-01-20
Yvonne is een rustige en adequate mediator. Ze reageert vlot en helpt daar waar nodig. Mede dankzij Meekes Mediation zijn onze zaken vlot behartigd!
Odette Van der Kuil
Odette Van der Kuil
2021-12-16
G Stroot
G Stroot
2020-12-16
Goede mediation, een paar stubbelingen, maar zeer professioneel opgelost, ik kan dit bedrijf zeker aanraden !
Antoon Aukes
Antoon Aukes
2020-01-06
De geboden hulp was ondersteunend, to the point en adequaat, en de afwerking was bijzonder vlot. Nogmaals dank.
Wim Sterkenburgh
Wim Sterkenburgh
2019-09-12
yvonne als mediator groenlo

Even voorstellen…

Mijn naam is Yvonne Sterenborg-Meekes en ik verzorg sinds 1 januari 2015 Mediation met als specialisatie Personen- en Familierecht. In 2015 ben ik begonnen met mijn eerste vestiging in Hengelo(Ov.) en inmiddels heb ik op 1 september 2022 een tweede vestiging in Groenlo geopend.

Waarom Mediation? Tijdens de Mediation is er persoonlijke aandacht voor alle partijen. Veel mensen procederen onnodig lang en leggen de regie voor een oplossing bij de rechter. Met alle gevolgen van dien: een langdurige juridische procedure, hoge kosten en onnodig geruzie.

Daarom is Mediation voor alle partijen beter voordat je aan de gang naar de rechter begint. Mediation ondersteunt alle partijen, verbetert de onderlinge communicatie en lijdt vaak tot een duurzame oplossing.

De voordelen van Mediation

N

Een gratis kennismakingsgesprek

N

Mediation is vrijwillig en vertrouwelijk

N

De regie ligt bij jullie zelf en niet bij een rechter

N

Er wordt maatwerk geleverd en een oplossing bedacht

N

Korte lijnen, jullie hebben één aanspeekpunt van A tot Z

N

Mediation streeft naar een win-win situatie voor alle partijen

N

Partijen krijgen handvatten waardoor de communicatie verbetert

N

Mediation geeft rust zodat jij weer verder kunt met jouw toekomst

N

Mediation is goedkoper dan een onnodig lange, kostbare procedure

N

Een vaststellingsovereenkomst opstellen

N

Een alimentatie berekening maken bij echtscheiding

N

Een herberekening alimentatie maken bij wijziging inkomen

Wat kan een mediator voor jou doen?

Klaar om de stap te zetten naar de mediator in Twente?

FAQ

Hoe lang duurt een echtscheiding?

Gemiddeld tussen de 2 en 4 maanden, dit hangt er deels vanaf hoe snel jullie eruit zijn en de mediator alles voor jullie op papier kan zetten. Als alles op papier staat en het verzoekschrift wordt ingediend bij de rechtbank, dan duurt het circa 4-6 weken voordat de scheiding is ingeschreven in de registers bij de Burgerlijke stand.

Wat kost een echtscheiding?

Dit is verschillend en wordt per persoon bekeken. Het hangt deels af van jouw inkomen en eigen vermogen van twee jaar geleden(peiljaar). In veel gevallen kan er een toevoeging (gesubsidieerde Rechtsbijstand) aangevraagd worden bij de Raad voor Rechtsbijstand. In dat geval betaal je alleen een eigen bijdrage. Als je hiervoor niet in aanmerking komt dan betaal je het uurtarief van de mediator. Deze kunnen jullie dan bijvoorbeeld 50-50 delen. Tijdens het intakegesprek zal de mediator vooraf de kosten met jullie bespreken. De mediator legt de overeengekomen afspraken betreft de kosten vast in de Mediation overeenkomst, zodat er achteraf geen verrassingen zijn.

Heb ik recht op Rechtsbijstand(toevoeging)?

Of je recht heb op Rechtsbijstand kan de mediator voor jou checken, dit heeft te maken met jouw inkomen en eigenvermogen in het betreffende peiljaar (dit is altijd twee jaar ervoor). Wil je meer weten kijk dan op de website van de Raad voor Rechtsbijstand: https://www.rvr.org

Hoe zit het met een eigen woning en echtscheiding?

Als jullie een eigen woning hebben en beide eigenaar zijn, dan moeten er afspraken gemaakt worden over wat er met de woning gaat gebeuren. Neemt een van jullie de woning over? Zo ja, dan moet er een waarde van de woning worden vastgesteld en moet degene die de woning overneemt de ander uitkopen als er een overwaarde is. Als geen van jullie de woning over kan of wil nemen, dan zal de woning worden verkocht en wordt de opbrengst/het tekort tussen jullie verdeeld. Hier kun je samen afspraken over maken en de mediator kan vervolgens jullie afspraken vastleggen in het convenant.

Wat is een MfN mediator?

Een MfN mediator is een geregistreerde mediator die is ingeschreven in het kwaliteitsregister. Het is een beschermde titel en staat voor kwaliteit. Een MfN mediator moet aan allerlei kwaliteitseisen voldoen en steeds bijscholen. Elke 3 jaar wordt er een peer review gedaan, dit is een controle om te kijken of deze mediator aan alle kwaliteitseisen voldoet. Daarnaast is een MfN mediator aangesloten bij een klacht- en tuchtcollege van het MfN. Dit geeft de klant meer zekerheid!  

Wat kan een mediator voor ons regelen?

Een mediator kan de gehele boedelscheiding voor jullie regelen en op papier zetten. Er wordt een vermogensopstelling gemaakt van alle activa en passiva (bezittingen/schulden). Vervolgens komt er een som uit van wat partijen nog met elkaar moeten verrekenen. Bij huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden is dit anders en zal de mediator de voorwaarden die jullie voor het aangaan van het huwelijk/geregistreerd partnerschap bij de notaris hebben opgesteld meenemen in het vastleggen van de afspraken.

Een mediator kan een alimentatie berekening maken voor partner- en kinderalimentatie. Daarnaast zal een mediator een echtscheidingsconvenant opstellen, dit is een overeenkomst tussen jullie. In het convenant wordt alles vastgelegd wat jullie willen afspreken, bijvoorbeeld over de eigen woning, de bankrekeningen, de voertuigen etc. Als er minderjarige kinderen zijn dan is er altijd een ouderschapsplan nodig. In het ouderschapsplan worden alle afspraken over jullie kind(eren) vastgelegd; bijvoorbeeld de kinderalimentatie, de hoofdverblijfplaats, de verdeling van de zorg(omgang), verdeling van vakanties en feestdagen ect. Dit is wat een mediator globaal voor jullie kan betekenen, maar in iedere situatie is er maatwerk nodig en kunnen jullie je eigen wensen kenbaar maken en deze kunnen aanvullend worden toegevoegd. Kortom alles waar jullie afspraken over willen maken en samen overeenstemming over hebben kan door de mediator worden vastgelegd.

Kun je scheiding middels Mediation ook online doen?

Scheiden kan heel goed online, het heeft ook voordelen; zoals geen reistijd, geen reiskosten en je kunt het in je eigen omgeving doen. De mediator stuurt je dan vooraf een linkje zodat je kunt aanmelden en dan heb je het gesprek online. Geef bij je mediator aan wat jullie prettig vinden.

Meekes Mediation Hengelo

T: 06-22150504
E: info@meekesmediation.nl
W: www.meekesmediation.nl

Bezoekadres:
Demmersweg 32
7556 BN Hengelo

Routebeschrijving >

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen!