Echtscheiding en Mediation

Echtscheiding en Mediation. Meekes Mediation gevestigd in Hengelo en Groenlo is gespecialiseerd in echtscheidingen sinds 2015.

Bij Mediation lossen partijen samen hun conflicten op via bemiddeling van een onafhankelijke derde, de mediator. Ook als er een gerechtelijke procedure loopt, kunt je kiezen voor Mediation. Een mediator is een procesbegeleider en zorgt voor verbetering van de communicatie tussen jullie.  

Tijdens de Mediation kunnen jij en jouw (ex-)partner de situatie bespreken en de meningsverschillen naar voren brengen. De mediator ondersteunt dit proces en werkt met jullie samen aan oplossingen. Hierdoor kan het contact na de Mediation tussen jou en jouw (ex)-partner behouden blijven. Jullie bepalen zelf wat jullie willen afspreken en de mediator zet de gemaakte afspraken voor jullie op papier. Mediation is maatwerk en gericht op wat er in jullie situatie tot goede afspraken leidt. Deze afspraken, die jullie samen hebben gemaakt worden in de regel beter nagekomen dan als een derde dit heeft bepaalt voor jullie.

Wat is het verschil tussen een advocaat en een mediator? Een advocaat en een mediator hebben gemeen dat ze jullie gemaakte afspraken op papier kunnen zetten om de scheiding te voltooien. Het verschil is echter dat een advocaat in de meeste gevallen maar voor één partij werkt. Een mediator werkt voor jullie allebei. Daarnaast heeft een mediator géén belang bij een bepaalde uitkomst, een mediator heeft maar één belang en dat is dat jullie er samen uitkomen! Een ander verschil is de kosten, de kosten voor Mediation zijn aanzienlijk lager dan bij een advocaat.

Wilt u er samen goed uitkomen? Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.

www.meekesmediation.nl