Toeslagen Belastingdienst

Toeslagen Belastingdienst

Wij gaan uit elkaar. Wat verandert er voor mijn toeslag?
Alsof u nog niet genoeg aan uw hoofd hebt. En ja, ook voor uw toeslagen zult u het een en ander moeten regelen als u gaat scheiden of uit elkaar gaat. Uw financiële plaatje komt er ineens anders uit te zien, en de kans is groot dat uw toeslag verandert.
Geef in ieder geval uw scheiding aan ons door
Hoe u dat doet, hangt af van uw situatie:
• Ik was getrouwd
Is de scheiding aangevraagd bij de rechtbank? Dan kunt u aan ons doorgeven dat u uit elkaar gaat.
Dat doet u zo:
1. Log in op Mijn toeslagen.
2. Kies onder ‘Wijziging doorgeven’ voor ‘Gezin en huishouden’.
3. Kies ‘Wij gaan uit elkaar of scheiden’.
4. Beantwoord de vragen.

• Ik had een geregistreerd partnerschap
Hebt u de beëindiging van uw partnerschap aangevraagd bij de rechtbank? Of bij een notaris of advocaat? Dan kunt u aan ons doorgeven dat u uit elkaar gaat.
Dat doet u zo:
1. Log in op Mijn toeslagen.
2. Kies onder ‘Wijziging doorgeven’ voor ‘Gezin en huishouden’.
3. Kies ‘Wij gaan uit elkaar of scheiden’.
4. Beantwoord de vragen.
U of uw ex verhuist

Geef de adreswijziging door aan de gemeente. Pas nadat 1 van u zich bij de gemeente op een ander adres heeft ingeschreven, zien we u niet meer als toeslagpartners.
We hebben nog niets officieel geregeld, maar wonen wel apart
Dan kunt u nog niet aan ons doorgeven dat u uit elkaar gaat. Dat kan pas als u de beëindiging van het partnerschap hebt aangevraagd bij de rechtbank, een notaris of advocaat. Tot die tijd zien we u nog steeds als toeslagpartners: uw ex blijft dus meetellen.
Voor de huurtoeslag werkt het anders. Zodra u niet meer op hetzelfde adres staat ingeschreven, telt uw ex al niet meer mee.
• Ik woonde samen
Woonde u samen en gaat u uit elkaar? Dat hoeft u niet aan ons door te geven. Ook niet als u een samenlevingscontract had.
Als u of uw ex verhuist, geeft u dat door aan de gemeente. Wij krijgen de verhuizing automatisch door. Hierna tellen we uw ex niet meer mee voor uw toeslag.
Hoe staat u er straks voor?
Verandert uw inkomen, bijvoorbeeld omdat u na de scheiding meer of minder gaat werken? Of omdat u partneralimentatie krijgt of moet betalen? Geef dan snel uw nieuwe inkomen aan ons door.

We passen uw toeslag aan uw nieuwe situatie aan. Maar misschien zijn er meer veranderingen die u aan ons moet doorgeven. Ook moet u zelf een toeslag aanvragen als u daar recht op krijgt.

Wilt u weten of ik u kan helpen?

Neem vrijblijvend contact met mij op.

ContactBel mij terug