Informatie over scheiding voor ouders en kinderen

Informatie over scheiding voor ouders en kinderen

Informatie over echtscheiding voor ouders en kinderen (op leeftijd van uw kind ingedeeld) via de Raad voor Rechtsbijstand Rechtswijzer. Ouders uit elkaar. Deze pagina’s zijn speciaal voor jou. Hier vind je antwoord op heel veel vragen over de scheiding. Klik op het kind van jouw leeftijd. Op de pagina voor ouders staat informatie die u samen met uw kind kunt bekijken en bespreken. Ook vindt u tips & tricks over de gevolgen van de scheiding voor uw kind. Op deze website kunt u informatie vinden over echtscheiding, hoe voelt het? Wat veranderd er, wat blijft hetzelfde? Wat betekent het hoorrecht, informatie over kinderalimentatie, veel gestelde vragen, maar ook boeken en nuttige links etc.

Link: https://www.ouders-uit-elkaar.nl

Hieronder wat tekst van de website:

 

Tips 


Hier vindt u tips over hoe u uw kinderen, familie en vrienden kunt vertellen dat u gaat scheiden. Er staan tips en aandachtspunten over hoe u uw kinderen kunt betrekken bij het maken van afspraken in het Echtscheidings- en Ouderschapsplan. Ook zijn er tips over hoe u uw kinderen kunt helpen door deze moeilijke periode heen te komen.

Hoe ondersteunt u uw kind?
Hoe u uw kinderen het beste kunt ondersteunen tijdens (en na) een scheiding en waar u op moet letten is afhankelijk van de leeftijdsfase van uw kinderen. Onder extra aandachtspuntenvindt u per leeftijdscategorie informatie en tips.

Open brief aan gescheiden ouders
Lees ook de open brief aan alle gescheiden ouders van Nederland. Deze brief is samengesteld met input van kinderen van verschillende leeftijden met gescheiden ouders en geeft een beeld hoe kinderen een echtscheiding kunnen ervaren.

 

Wilt u weten of ik u kan helpen?

Neem vrijblijvend contact met mij op.

ContactBel mij terug