Mediation bij (echt)scheiding

Mediation bij (echt)scheiding

“Ons overkomt dat niet”, dat is iets wat vaak gehoord wordt. Toch heeft u, uw partner of u beiden besloten om te gaan scheiden. Er komt veel op u af; wat moet er geregeld worden? Hoe kunnen we hier samen goed uitkomen? Wat is het beste voor mijn kinderen? U zit met veel vragen, wat heel begrijpelijk is. Als scheidingsmediator in Hengelo help ik u graag deze vragen te beantwoorden.

Mediationtraject bij echtscheiding

Voordat u start met mediation wilt u natuurlijk graag weten hoe het traject eruit ziet. Hieronder is het in hoofdlijnen beschreven:

  • We beginnen met een vrijblijvend intakegesprek met informatie over de werkwijze en kosten (dit is altijd – indien van toepassing – inclusief de eventuele advocaat- en griffiekosten);
  • Heeft u er een goed gevoel bij? Dan tekenen we de mediation overeenkomst waarin de kosten en werkwijze van mediation staan beschreven, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent;
  • We plannen vervolgens een sessie waarbij de echtscheiding en uw wensen verder uitgewerkt worden;
  • Samen komt u tot oplossingen en afspraken en dit zet de mediator voor u in een concept convenant en – indien van toepassing – in een concept ouderschapsplan;
  • Vervolgens wordt het concept (of de concepten) met u samen besproken en worden de puntjes op de i gezet;
 • Bij goedkeuring door u beiden worden de concepten door de betrokken advocaat gelezen;
 • Daarna kunt u de stukken bij de mediator ondertekenen en wordt uw zaak ingediend.

Dit zijn natuurlijk slechts hoofdlijnen. Bij een echtscheiding komt veel kijken, dus u heeft vast nog specifieke vragen. Neem daarom gerust contact met mij op. Ik beantwoord graag uw vragen!

Ondersteuning voor uw kind bij de echtscheiding

Ook voor uw kinderen is een echtscheiding een tijd van onzekerheid. Tijdens de echtscheiding kan uw kind of kinderen bij mij terecht met vragen. Dit kan, in alle veiligheid tijdens een gesprek met of zonder u. Ook kan ik u wijzen op andere mogelijkheden betreffende ondersteuning van uw kind(eren).

Toevoeging Raad voor Rechtsbijstand

Voor mediation bij echtscheiding kan ik afhankelijk van uw inkomen en eigen vermogen een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) voor u aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

De aanvraag hiervoor kan ik voor u verzorgen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Raad voor Rechtsbijstand via:

https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen

Een vrijblijvend intakegesprek

Het is erg belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij het mediation traject. Daarom starten we altijd met een vrijblijvend intakegesprek. Zo krijgt u een beter beeld van mediation en krijgt u een gevoel bij mij als mediator. Pas als het gevoel goed is, starten we met het mediation traject. Neem gerust contact met me op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Mediator bij scheiding

Aangesloten bij:

Wilt u weten of ik u kan helpen?

Neem vrijblijvend contact met mij op.

ContactBel mij terug