Familiemediation Hengelo

Familiemediation: Uw hulp bij conflicten

Een familieconflict is erg vervelend en pijnlijk voor de gehele familie. Onderlinge problemen in de familie lijken vaak onoplosbaar. Doordat er vaak niet meer gecommuniceerd wordt, is een oplossing ver weg. In dat geval kan juist een familiemediator uitkomst bieden.

Door onafhankelijk te kijken naar de problemen en onpartijdig met alle betrokkenen in gesprek te gaan, kunnen zaken vaak gerelativeerd worden. Een mediator leidt hierbij het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar verhaal kan doen. Door de problemen op deze wijze te bespreken, blijkt in de praktijk vaak dat een oplossing van het conflict toch mogelijk is. Daarnaast is het een groot voordeel dat familiemediation altijd op neutraal terrein plaatsvindt (tenzij anders overeengekomen). Bij voorkeur vindt dit plaats op mijn kantoor in Hengelo. Door deze veilige omgeving wordt het bespreken van het conflict gemakkelijker.

Vervolgens worden de afspraken vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Deze overeenkomst bevat de gemaakte afspraken waarmee alle betrokkenen akkoord zijn gegaan. Zo krijgt u nadien ook nooit discussie over de afspraken die gemaakt zijn. Daarnaast bent u door deze overeenkomst sneller geneigd en meer gemotiveerd om afspraken na te leven.

 

Familiemediation: het traject

Voordat u aan familiemediation begint, wilt u natuurlijk graag weten hoe een mediationproces eruit ziet. In hoofdlijnen nemen we de volgende stappen naar het vinden van een oplossing bij uw conflict:

  • We starten met een vrijblijvend intakegesprek met informatie over de werkwijze en kosten;
  • Heeft u er een goed gevoel bij? Dan tekenen we de mediation overeenkomst waarin de kosten en werkwijze van mediation staan beschreven, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent;
  • We plannen een sessie waarbij het familieconflict en de wensen verder toegelicht worden;
  • Tijdens dit gesprek(ken) heeft u de mogelijkheid om in alle veiligheid uw verhaal te doen (brainstormen);
  • Vervolgens ga ik in gesprek met beide partijen, waarbij iedereen een verhaal kan doen. Iedereen heeft evenveel invloed;
  • Daarna gaan we samen op zoek naar oplossingen voor het conflict;
  • De oplossingen worden in een overeenkomst opgesteld door de mediator;
  • Pas wanneer de beide partijen achter de overeenkomst staan wordt deze ondertekend.

Dit is het proces in hoofdlijnen. Ik kan me goed voorstellen dat u nog specifieke vragen kunt hebben. Neem gerust contact met me op. Ik beantwoord graag uw vragen!

 

Wilt u graag een oplossing voor een familieconflict? Ik help u graag bij het vinden van een oplossing, zodat iedereen in de familie weer op normale manier met elkaar overweg kan. We starten altijd met een vrijblijvend intakegesprek, dus u zit nog nergens aan vast.

Aangesloten bij:

Wilt u weten of ik u kan helpen?

Neem vrijblijvend contact met mij op.

ContactBel mij terug