Diensten

Mediator Hengelo

U kunt bij Meekes Mediation in Hengelo terecht voor de volgende diensten:

 

Aanpak en resultaat van de mediation

Mediation bestaat uit gesprekken tussen u, de andere partij en mij. In het eerste (kennismakings)gesprek krijgt u toelichting over aanpak en inhoud van de mediation.

Als mediator ben ik een onpartijdige gespreksleider die zorgt dat:

 • Iedereen zijn verhaal kan doen;
 • Ieders belangen aan bod komen;
 • Er oplossingen komen voor alles waarvoor dat nodig is;
 • Alle gemaakte afspraken voor alle partijen goed werken.

De gemaakte afspraken zet u samen met mij, de mediator, op papier: de vaststellingsovereenkomst.

 

Scheidingsmediation

Ons overkomt dat niet, dacht u altijd. Maar toch heeft u, uw partner of u beiden besloten te gaan scheiden. Wat zijn uw mogelijkheden? Bij wie kunt u informatie inwinnen? Hoe kunt u hier samen goed uitkomen? Er komt veel op u beiden af. Daarom kan mediation bij scheiding een goede oplossing zijn.

Bij mij kunt u terecht met al uw vragen over de juridische kant van een scheiding. Ik ben mediator met als specialisatie personen- en familierecht, ingeschreven in het MfN-register (Mediatorsfederatie Nederland).

Ook help ik u graag om alles goed op een rijtje te zetten. Immers, zodra u samen besloten heeft te gaan scheiden, moeten uw zaken goed geregeld worden.

 

Mediator voor ouderschapsplannen

Sinds 2009 zijn scheidende ouders met (en zonder) gezamenlijk gezag wettelijk verplicht een ouderschapsplan op te stellen waarin de belangen van het kind vooropstaan. Dit ouderschapsplan bevat de volgende onderdelen:

 • Zorgverdeling;
 • Hoofdverblijfplaats;
 • Omgangsregeling;
 • Informatievoorziening;
 • Kinderalimentatie;
 • Vakanties;
 • Verjaardagen;
 • Vervoer naar clubs of verenigingen etc.

Ook voor het wijzigen van het ouderschapsplan bent u bij mij aan het juiste adres.

 

Ondersteuning voor het kind

Ook uw kinderen (vanaf ongeveer 10 jaar) kunnen bij mij terecht met al hun vragen rond de scheiding. Dit kan, in alle veiligheid, tijdens een gesprek met of zonder u. Veel kinderen hebben namelijk vragen rond de scheiding die ze niet altijd durven te stellen.
U wilt een ouderschapsplan opstellen zonder gedoe, strijd en onnodige kosten. Als onafhankelijk mediator kan ik u daarbij helpen.

 

Familiemediation

U heeft een familieconflict en u komt er samen niet uit. U wilt het graag oplossen maar weet niet hoe. Familieconflicten zijn immers erg gecompliceerd. Mensen worden gekwetst, de oorzaak van het conflict raakt op de achtergrond en de onderlinge verhoudingen verslechteren steeds verder.

In zo’n situatie kan het prettig zijn voor u om een onafhankelijke, neutrale derde te betrekken. Een familie mediator die zorgt dat u samen, in een veilige atmosfeer, kunt werken aan een duurzame oplossing. Zo’n rol kan ik voor u vervullen. Ik help u graag uw familieconflict op te lossen.

 

Zo werkt mediation

Onderstaande video van De Rechtspraak legt in een eenvoudige animatie uit hoe mediation werkt:

Vrijblijvend intakegesprek

Voordat u aan mediation begint, wilt u er natuurlijk een goed gevoel bij hebben. Daarom starten we altijd een een vrijblijvend gesprek. Pas wanneer u er een goed gevoel bij heeft, starten we met mediation. Zit u nu al met een vraag? Bel me gerust!

Aangesloten bij:

Wilt u weten of ik u kan helpen?

Neem vrijblijvend contact met mij op.

ContactBel mij terug